Újabb logisztikai központot telepít Pátyra a Kühne+Nagel

Újabb logisztikai központot telepít Pátyra a Kühne+Nagel

Nemzetközi logisztikai raktárbázist épít a Kühne + Nagel számára az Inpark a Pest megyei Pátyon. A világ egyik vezető logisztikai szolgáltatója egy járműipari beszállító partnereként 20 környező országot fog ellátni a már meglévő telephelye mellett létesítendő új raktáregységből. A helyszín kiválasztásában kulcsszerepet játszott a hazai autópálya-hálózat elérhetősége és fejlettsége.

Lányi Márton, a Kühne+Nagel magyarországi ügyvezető igazgatója, Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter, valamint Török Zsolt, a NIPÜF Zrt. vezérigazgatójaA több mint 23 ezer négyzetméteres zöldmezős beruházás kivitelezését a piacon Inpark márkanéven tevékenykedő, állami tulajdonú Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő (NIPÜF) Zrt. végzi. A megbízó a világ egyik meghatározó logisztikai vállalata, a Magyarországon piacvezető Kühne + Nagel csoport, amely egy globális járműipari vállalat számára nyújt majd széleskörű logisztikai szolgáltatásokat. A pátyi autóalkatrész-elosztó központ az Inpark első projektje, amelyre referencia-beruházásként tekint a NIPÜF. A mintegy ötmilliárd forint értékű beruházás a tervek szerint 2017 második felére készül el.

A Kühne + Nagel közvetlenül 160 új munkahelyet hoz létre 2017-ben, de a következő három évben további létszámbővítés is szerepel a tervek között. A NIPÜF fejlesztésében létesülő, 23 000 négyzetméteres raktár- és irodakomplexum raktár-, IT- és biztonságtechnikai felszereléseit a Kühne + Nagel szerzi be.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a beruházás bejelentésén

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a beruházás bejelentésén
A Magyarország mellett szóló pozitív beruházási döntésben fontos szerepet játszott a hazai infrastruktúra fejlettsége, az autóipari vállalatok és a Kühne + Nagel, valamint Magyarország járműipari referenciái.