Újabb járműipari beszállító választotta Kecskemétet

Újabb járműipari beszállító választotta Kecskemétet

Magyar Levente, gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkárKecskeméten építi fel legújabb európai gyártóegységét a német ElringKlinger. Az új üzem 10 000 négyzetméter alapterületű gyártócsarnokának építése már el is kezdődött, így az ajtómodulok termelése várhatóan már 2017 év végén elindulhat.

Magyar Levente, gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár

Magyar Levente, gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár

A több mint 135 éves múlttal rendelkező német ElringKlinger a cilinderes és speciális motortömítések, kompozit műanyag ajtómodulok, motorvédő elemek (műanyag és alumínium hővédő pajzsok), gáztisztító technológia és akkumulátorok világszintű beszállítója. A vállalat jelenleg 45 telephellyel és körülbelül 7700 munkavállalóval rendelkezik világszerte, partnerei között találhatóak a legnagyobb járműgyártók, úgy mint a Ford, a Hyundai, a Tata Motors, a Toyota, és a Volkswagen.

A most épülő 10 000 négyzetméter alapterületű kecskeméti üzemben a gyártógépeket és -rendszereket szállító partnerrel fennálló szoros együttműködés eredményeként várhatóan már 2017 második negyedévében telepítik az automatizált gyártósorokat. Az itt készülő műanyag ajtómodulok a világ egyik vezető autógyártójának kompakt modelljeiben kapnak helyet, de emellett innovatív alumínium hővédő elemeket is előállítanak majd.

A vállalat és a kormányzat képviselői a beruházás bejelentésén

A vállalat és a kormányzat képviselői a beruházás bejelentésén

Az ElringKlinger beruházásának köszönhetően 100 új munkahely jön létre 2017 év végéig, de ez a szám a termelés felfutásának függvényében tovább emelkedhet. A projekt megvalósulását a magyar kormány – a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) közreműködésével – egyedi kormánydöntés keretében készpénztámogatásban részesítette.