Új gyártóüzemet ad át az Alumetal Magyarországon

Új gyártóüzemet ad át az Alumetal Magyarországon

HIPA - Hungary - Alumetal - Szalag átvágás - Ésik Róbert, HIPA elnöke - Czunyiné Bertalan Judit, digitális tartalomfejlesztésért felelős kormánybiztos, Szymon Adamczyk, Alumetal S.A. igazgatótanácsának elnöke

Az Alumetal csoport új, korszerű komáromi gyártóüzeme nem egészen 10 hónap alatt jött létre, a beruházás költsége közel 30 millió euró volt. A gyárban előállított öntvények vevői azon vállalatok lesznek, amelyek Magyarországon vagy Dél-Európa egyéb régióiban telepedtek meg. A beruházás eredményeként 150 új munkahely létesül.

Az Alumetal csoport a magyarországi Komáromban megnyitott új üzemével jó úton halad az autóipari felhasználók számára gyártott alumínium öntvények európai piacvezetőjének státusza felé. A komáromi üzem az Alumetal csoport kapacitását évi 60 ezer tonnával, azaz közel 36%-zal növeli meg, így a teljes gyártás évi 225 ezer tonna lesz.

A Komáromban felépült gyár az Alumetal csoport negyedik gyártóüzeme és a cég első Lengyelországon kívül, külföldön létesült üzeme. Az új üzemben mintegy 150 főnek biztosítanak majd munkát, a gyárban előállított öntvényeket pedig a Magyarországon vagy Dél-Európa egyéb régióiban működő cégek részére fogják szállítani.

A magyarországi üzem az előzetesen tervezett időpontnál korábban kezdi el a gyártást, az előzetes tervek 2016 negyedik negyedévéről szóltak. Az építési kivitelezési munkálatok 2015 októberében kezdődtek meg.

Szymon Adamczyk, az Alumetal S.A. igazgatótanácsának elnöke a bejelentés kapcsán elmondta: „Az Alumetal csoport az elmúlt években kiépítette magának a régió legnagyobb másodlagos alumínium ötvözet gyártója pozícióját, a cég termelési kapacitásait teljesen lekötötték a megrendelések. Most pedig a magyarországi üzemnek köszönhetően egész Európa első számú gyártójává válhatunk. Köszönetet szeretnék mondani a magyar kormánynak a beruházás minden szakaszában nyújtott támogatásért. Az autógyártás és az alkatrészgyártás centruma évek óta a mi régiónk felé helyeződik át, és Magyarország nagyon eredményesen vonzza magához az autóipar üzemeit. A legmagasabb színvonalú termékeinket ajánlatunkban tartva érjük el jelenlegi és jövőbeli ügyfeleinket. Ezért ilyen fontos a Komáromban felépült üzem a mi terjeszkedési stratégiánkban."