Új befektetésekkel ünnepli 25. magyarországi évfordulóját a P&G

Új befektetésekkel ünnepli 25. magyarországi évfordulóját a P&G

Ms. Geraldine Huse P&G - Szijjarto Péter külgazdasági és külügyminiszter

Geraldine Huse, a P&G közép-európai régiójának vezérigazgatója és az igazgatóságának elnöke bejelentett két új magyarországi befektetést, és stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a magyar kormány képviseletében eljáró Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel. Az elmúlt több mint negyedszázadban a P&G 300 millió dollárnál (81,6 milliárd forint) is többet fektetett a magyarországi tevékenységeibe, ezzel hazánk jelentős befektetőjévé és munkáltatójává vált.

A Procter & Gamble Co., amely az 1837. évi alapításakor szappan- és gyertyakészítő családi vállalkozásként indult, mára már több mint 65 márkát forgalmazó multinacionális nagyvállalattá fejlődött, és vezető szerepet tölt be az FMCG (napi fogyasztási cikk) cégek között. A P&G a világ 70 országában rendelkezik gyártóegységekkel, termékeit a világ 180 országában közel 5 milliárd fogyasztónak forgalmazza.

A P&G Magyarországon 1991 óta működik. Az elmúlt 25 év alatt a magyar leányvállalat 1200 főnél is több munkavállalót foglalkoztató szervezetté nőtt, több mint 20 megbízható és innovatív márkából álló termékportfolióval. Jelenleg a P&G két élvonalbeli gyártóüzemet tart fenn: a női higiéniás termékeket gyártó csömöri üzemben a magyarországi vállalatközponttal együtt ünneplik a 25. évfordulót, míg Gyöngyösön a babápolási termékeket gyártó üzem 2014 elején nyílt meg. A gyárak termékeit a világ több mint 50 piacára exportálják.

„A megtett utunk során mindig elkötelezettek voltunk amellett, hogy innovációt hozzunk Magyarországra, kiszolgáljuk a magyar fogyasztókat, befektessünk a legkorszerűbb gyártóüzemekbe, modern munkakörnyezetet teremtve és hozzájárulva az ország növekedéséhez" – mondta Geraldine Huse, a P&G közép-európai régiójának vezérigazgatója és az igazgatóságának elnöke.

Ms. Geraldine Huse, Marek Busch P&G - Szijjarto Péter külgazdasági és külügyminiszter

Ms. Geraldine Huse, Marek Busch P&G - Szijjarto Péter külgazdasági és külügyminiszter

A rendezvényen stratégiai együttműködési megállapodást írt alá Geraldine Huse és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A megállapodás megerősíti az amerikai vállalat és a magyar kormány szándékát a közös növekedésre az elkövetkező években. A P&G nagyra értékeli a magyarországi befektetési környezetet, a tehetséges magyar munkavállalókat és a minőségi infrastruktúrát.

A P&G Magyarországgal együtt a további növekedés híve. A vállalat döntése értelmében a Braun termékek csomagolási műveletei, valamint egyes Oral B termékek összeállításával és csomagolásával kapcsolatos műveletek a közeljövőben a gyöngyösi üzembe kerülnek. Továbbá a P&G a legkorszerűbb technológia bevezetésével bővíti a csömöri létesítményeit új generációs egészségügyi betétek gyártása céljából. E befektetések együttesen meghaladják a 200 millió dollárt, azaz 54,4 milliárd forintot, és mintegy 250 új feldolgozóipari munkahelyet teremtenek.

A Procter & Gamble a magyar kormány 70. stratégiai partnere. A stratégiai partnerségi program célja a Magyarországon már letelepedett vállalatok újra- befektetésének előmozdítása, a foglalkoztatás növelése, nagyobb hozzáadott értéket képviselő gyártás megvalósítása, a vállalatoknak a szakképzésbe való bevonása, valamint a hazai beszállítókkal szorosabb kapcsolatok kiépítése. A magyar kormány stratégiai partnerei több mint 200 000 főnek biztosítanak munkát, és jelenleg 15 000 fővel haladja meg az alkalmazottaik létszáma a stratégiai megállapodások megkötése előtti szintet.