Papp István a HIPA üzletfejlesztési elnökhelyettese

Papp István a HIPA üzletfejlesztési elnökhelyettese

Papp Istvánt, a Microsoft korábbi ügyvezető igazgatóját nevezték ki a HIPA üzletfejlesztési elnökhelyettesének. Az újonnan létrejövő pozícióban a nemzetközi üzleti környezetben is bizonyított szakember feladata lesz a hazai kkv-k beszállítói szerepének fejlesztése a nagyberuházások esetében, valamint a pénzügyi befektetők felé magyarországi beruházási ötletek kiajánlása.

Papp István több mint 21 éves tapasztalattal rendelkezik az infokommunikációs és távközlési (ICT) ágazatban, és számos nemzetközi nagyvállalatnál töltött be vezető pozíciót. Előző munkahelyén a Microsoft regionális üzleti tevékenységét irányította az ázsiai és csendes-óceáni térségben. Ezt megelőzően négy sikeres évet töltött ügyvezető igazgatóként a Microsoft Magyarország élén. A Microsofthoz történő 2011-es átigazolását megelőzően Papp István több nemzetközi vállalatnál is vezető pozíciót töltött be, így például a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese, valamint a Cisco dél-kelet európai régiójának ügyvezető igazgatója is volt.

Üzletfejlesztési elnökhelyettesként fő feladata lesz a magyar kis- és középvállalatok (kkv-k) kapcsolatainak támogatása és fejlesztése, hogy azok a lehető legnagyobb szerepet kapják a beruházók beszállítói láncában a magyar értékhányad növelése érdekében. Mindezeken túlmenően kiemelt feladatai közé tartozik majd azon – jellemzően újszerű, egyedi ötleten alapuló – beruházási projektek és ötletek feltérképezése, szakmai minősítése és a potenciális befektetők felé való népszerűsítése, amelyek megvalósulásához külső finanszírozási forrás, illetőleg pénzügyi partner bevonása szükséges.

Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnöke a kinevezés kapcsán elmondta:

„Az üzletfejlesztési terület megerősítésével egyrészt nagyobb figyelmet tudunk fordítani a magyar kkv-k támogatására, annak érdekében, hogy a külföldi befektetők beszállítói körébe bekerülhessenek. Emellett Papp István kinevezésével lehetővé válik, hogy a jövőben kiemelt figyelmet kapjanak azok a magyarországi ötletek és projektek, amelyek megvalósításához tőkeági finanszírozásra van szükség."

Papp István, a HIPA új elnökhelyettese

Papp István, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) üzletfejlesztési elnökhelyettese kiemelte:

„Vállalatvezetőként is mindig nagy hangsúlyt fektettem gazdaságunk versenyképességének növelésére és Magyarország nemzetközi megítélésének javítására. Megtisztelő lehetőségnek tartom, hogy mostantól a HIPA elnökhelyetteseként tapasztalatommal és nemzetközi kapcsolataimon keresztül közvetlenül Magyarország fejlődését támogathatom."