Magyarország vezető fóliagyártó bázisa alakul ki Soltvadkerten

Magyarország vezető fóliagyártó bázisa alakul ki Soltvadkerten

Material-Plastik Soltvadtkert

Történetének legnagyobb fejlesztésébe kezd a Material-Plastik: 3,1 milliárd forint értékű beruházás keretében egy 6000 négyzetméter alapterületű új üzemcsarnokot létesítenek, valamint a meglévő gépparkot is fejlesztik. A bővítés eredményeként a magyar családi tulajdonú vállalkozás tovább bővítheti exportját, és készen áll az amerikai és orosz piacra történő belépésre is.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a beruházás bejelentésén

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a beruházás bejelentésén

Az 1989-ben alapított Material-Plastik Kft. fő profilja polietilén (PE) alapanyagból csomagolóanyagok előállítása, elsősorban táskák, tasakok, zsákok, szeméttároló-bélelők, tömlők, síkfóliák, zsugorfóliák, és ezek fotóminőségben nyomdázott változatai. Az alkalmazott eljárással termékeiket európai színvonalon és minőségben tudják előállítani, mellyel mára Magyarország vezető PE-fólia gyártó/feldolgozó termelő bázisává váltak. A termelés elsősorban a vevők egyedi megrendelései alapján folyik, de a mindennapi használatra szánt tömegcikkek gyártása is folyamatos, többek között a Coca-Cola-nak és a Szentkirályinak is beszállítanak. A vállalat jelenleg már több mint 100 főt foglalkoztat soltvadkerti és budapesti egységeiben.

Egyes csomagolástechnikai eljárások olyan fizikai tulajdonságokat igényelnek a csomagolóanyagtól, melyeket a vállalat a jelenlegi technológiával már nem tud megvalósítani, ezért új, ötrétegű fólia gyártására alkalmas berendezéseket szerez be a Material-Plastik. A piaci trendek és a megrendelési állományok nagysága, valamint a folyamatosan növekvő megrendelések kiszolgálása érdekében egy új, 10 színes központi nyomóműves nyomdagép üzembe helyezése is megvalósul az új üzemcsarnokban.

Duplájára növekszik a termelőkapacitás

Duplájára növekszik a termelőkapacitás

A most bejelentett fejlesztés keretében duplájára nő a vállalat termelőkapacitása, de a kapacitásnövelés mellett fontos szempont a minőségi termék előállítása, a piaci részesedés növelése. Ezzel Magyarország vezető fóliagyártó bázisa alakul ki Soltvadkerten és a vállalat előtt megnyílik a lehetőség, hogy betörjön az amerikai és orosz piacra. Emellett 66 új munkahely is létrejön, ami több mint 60%-os létszámbővülést jelent.

Garami Zoltán cégtulajdonos az alapkőletételen elmondta: a társaság eddigi legnagyobb fejlesztésének alapkövét teszik le. A vállalat az EU szinte minden tagországában értékesíti termékeit, de például Trinidad és Tobagóba vagy Algériába is exportál.