Jörg Bauer és Ekkehard Philipp az év külföldi vállalatvezetői

Jörg Bauer és Ekkehard Philipp az év külföldi vállalatvezetői

Külföldi vállalatvezetőket díjazott a BBJ és a HIPAA Budapest Business Journal (BBJ) és a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) közös gálaestjén idén harmadik alkalommal díjazta a külföldi vállalatvezetőket. A Budapest Business Journal „Az év külföldi vállalatvezetője" (Expat CEO of the Year 2017) díját a szakértőkből álló grémium Jörg Bauernek, a GE Magyarország Kft. vezetőjének ítélte oda, míg a HIPA különdíját Ekkehard Philipp, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. pénzügyi igazgatója kapta.

Ekkehard Philipp és Jörg Bauer az év külföldi vállalatvezetői

Ekkehard Philipp és Jörg Bauer az év külföldi vállalatvezetői

Az „Év külföldi vállalatvezetője" díjat olyan Magyarországon élő és dolgozó külföldi cégvezetőnek ítélik oda, aki az adott év során kimagasló szakmai tudásával és eredményeivel a legtöbbet tette a hazai fejlődés mellett a vállalat nemzetközi elismertségéért. Idén az elismerést a GE Magyarország Kft. vezetője, Jörg Bauer vehette át.

Az „Év külföldi vállalatvezetője" díj nem egyéni teljesítményt mutat, hanem mindazt, amit közösen – a GE Magyarországnál elértünk. Különösen nagy megtiszteltetés volt ma ezt a díjat átvenni olyan elődök után, mint Javier González Pareja (2015), valamint Jost Ernst Lammers (2016)– mondta Jörg Bauer, az Év külföldi vállalatvezetője a díjátadást követően.

A rendezvény társszervezője, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) legfőbb célcsoportját, legfontosabb partnereit a külföldi cégvezetők alkotják. A szervezet elsődleges feladata, hogy a lehető legtöbb befektetést vonzza az országba, de arra is nagy energiát fordít, hogy a Magyarországot választó befektetők minél nagyobb arányban válasszanak hazai beszállítókat.

A szervezet által alapított és odaítélt különdíjat Ekkehard Philipp, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. pénzügyi igazgatója kapta Kecskemét város gazdasági fejlődése érdekében tett erőfeszítéseiért, valamint az ottani közösségre gyakorolt pozitív hatásáért.

A HIPA számra kiemelten fontos az együttműködés azon elhivatott vezetőkkel, akik közösen dolgoznak velünk azon, hogy magyarországi kapacitásaikat tovább növeljék és egyre több magyar beszállítót foglalkoztassanak - hangsúlyozta beszédében Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnöke.