Globális digitális fejlesztési központot nyit Budapesten a GE

Globális digitális fejlesztési központot nyit Budapesten a GE

Az amerikai ipari óriásvállalat bejelentette, hogy 8 milliárd forint értékű beruházással Budapesten hozza létre hat globális digitális fejlesztési központjának egyikét. Az itt dolgozó magasan képzett szakértők szoftverfejlesztéssel, az üzleti folyamatok rugalmasságát javító informatikai megoldásokkal, informatikai infrastruktúra-építéssel és -működtetéssel foglalkoznak majd, továbbá adatelemzési (Big Data) megoldásokhoz nyújtanak hozzáférést a vállalat ügyfelei számára. Az új központ megnyitásának köszönhetően 2017 végére 400, magas hozzáadott értéket előállító pozíció jön létre.

A Ge budapesti Digitális Fejlesztési Központjának átadóünnepségén Colleen Bell, Szijjártó Péter és Joerg Bauer

A General Electric (GE) 27 éve van jelen Magyarországon, és nemcsak a legnagyobb amerikai befektető, de az egyik legnagyobb magyar vállalat is egyben. A cég 12 gyárat, 5 kutatás-fejlesztési központot és 3 üzleti központot üzemeltet 13 magyar nagyvárosban, munkavállalóinak száma pedig meghaladja a 10 000 főt. Stratégiai partnerként rendszeresek az egyeztetések a vállalat, a Magyar Kormány és a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) között, melyek a fejlesztési elképzeléseket is érintik. Részben ennek is köszönhetően az elmúlt két évben a GE több mint 33 milliárd forint értékben fektetett be Magyarországon, és a magyar kormány stratégiai partnereként tovább folytatja hazai beruházásait és ipari hátterének fejlesztését.

A GE célja, hogy hagyományos ipari vállalatból 2020-ra a világ egyik legnagyobb digitális szoftvervállalatává váljon, melynek kulcsa a 2016. februárban bevezetett innovatív, felhő alapú Predix informatikai platformja. A platform működtetése és fejlesztése érdekében az amerikai vállalat digitális központokat nyitott Detroitban, New Orleansban, Glen Allenben, Bangalore-ban és Riyadh-ban, valamint a hálózat utolsó, európai elemeként Budapesten.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a GE új központjának átadóünnepségén

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a GE új központjának átadóünnepségén

A GE Digital jelenleg 1000 magyar IT-szakembert támogat a vállalat különböző magyarországi üzletágaiban. A Digitális Fejlesztési Központ létrehozásával további 400 új informatikai szakértővel bővül majd 2017 végére. Eleinte külföldi és magyar leányvállalatoknak, a későbbiekben pedig GE ügyfeleinek is nyújtanak széleskörű informatikai szolgáltatásokat. A fejlesztési központot Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Colleen Bell, Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövetének jelenlétében avatta fel a GE.