Gazdasági sikertörténet Magyarországon az SSC ágazat

Gazdasági sikertörténet Magyarországon az SSC ágazat

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA), valamint a Magyar Szolgáltatóipari és Outsourcing Szövetség (HOA) második alkalommal, gálaesemény keretében díjazta a legkiválóbb üzleti szolgáltató központokat. A Shared Services Gala elnevezésű rendezvény kiválósági díjait idén a Citi Service Center Budapest, az IBM Client Innovation Centre, valamint Knezevics Viktor, a BP európai üzleti szolgáltató központ ügyvezető igazgatója vehette át. Az esemény fővédnöke Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter volt.

A HIPA és a HOA elnöke a 2016-os díjazottakkalAz SSC ágazat kiemelt szereppel bír a Magyarországra irányuló befektetések, és így a teljes magyar gazdaság sikeres működése esetében. Az újonnan létrehozott munkahelyek szektor szerinti megoszlása tekintetében a SSC szektor a második helyen áll Magyarországon. Ezt támasztják alá a HIPA számai is: az idei évben október végéig a HIPA támogatásával pozitív döntéssel zárult 64 befektetési projekt közül 11 az SSC szektorban valósult meg, azaz tehát az összes pozitív projekt közel 17%-áért az SSC ágazat felel. Mindezeken túlmenően az SSC szektor egy magas hozzáadott értékű területnek számít, amely kiváló karrierlehetőséget és ígéretes jövőképet biztosít az ágazatban dolgozók számára.

Szabó László külgazdasági és külügyminiszter-helyettes

Szabó László külgazdasági és külügyminiszter-helyettes
Ezen pozitív tendenciák elismeréseként és támogatására indította útjára a Shared Services Gálát a két szervezet 2015-ben. A tavalyi gálaeseményt követő pozitív visszajelzések azt mutatták, hogy szükség van egy ágazati szintű rendezvényre, és részben ennek köszönhetően az idén szinte minden jelentősebb ágazati szereplő megtisztelte részvételével azt.

Az idei évben a Center of Excellence, vagyis az SSC kiválósági díjat a Citi Service Center Budapest képviseletében Kevin Murray vezérigazgató vette át. A Best in Education Cooperation, vagyis oktatási együttműködés kategóriában a díj nyertese a székesfehérvári IBM Client Innovation Centre - IBM DSS Kft. lett, melyet a központ vezetője, Zerényi Zoltán képviselt. Az SSC Manager of the Year, azaz az év SSC vezetője kategóriában Knezevics Viktor, a BP Global Business Services Europe business management igazgatója, BP European business service centre ügyvezető igazgatója lett a díjazott.

Ésik Róbert, a HIPA elnöke

Ésik Róbert, a HIPA elnöke
Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnöke a beszédében kiemelte: az ágazat az elmúlt évek egyik sikertörténete Magyarországon, amit jól mutat a HOA felmérésének eredménye, mely szerint a megkérdezett vállalatok 76%-a bővítést tervez hazánkban. További örvendetes tendencia, hogy a szolgáltató központok egyre komplexebb, magasabb hozzáadott értékű feladatokat telepítenek magyarországi egységeikbe, melyek helyszínéül folyamatosan növekvő arányban választanak vidéki városokat – építve az egyetemek által biztosított képzett, nyelveket beszélő, agilis munkaerőre.