Debrecenben épít rugó és stabilizátor gyárat a thyssenkrupp

Debrecenben épít rugó és stabilizátor gyárat a thyssenkrupp

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a beruházás bejelentésénTovább bővíti magyarországi tevékenységét a thyssenkrupp: a német technológiai konszern Budapest, Győr és Jászfényszaru után Debrecenben létesíti legújabb gyártóegységét. A 11 milliárd forint értékű beruházással épülő új üzemben rugókat és stabilizátorokat gyártanak majd, egyúttal 250 új munkahely is létrejön 2020-ig.

Marc de Bastos Eckstein, a thyssenkrupp Presta Hungary ügyvezetője

Marc de Bastos Eckstein, a thyssenkrupp Presta Hungary ügyvezetője

A thyssenkrupp 1999 óta folytat K+F tevékenységet Magyarországon, a jelenleg 500 fős, nemzetközileg ismert és elismert budapesti kompetencia központjában fejlesztett technológiával ma már több mint egymillió autó fut világszerte. Az E/E (elektromos és elektronikus) központ kiemelt jelentőségű a magyar gazdaság számára, hiszen az ehhez hasonló high-tech fejlesztések a leginkább jövőbemutató technológiát képviselik a járműiparon belül.

Az új üzem építése még az idei év elején megkezdődik Debrecenben a beruházás helyszínéül szolgáló 100 000 négyzetméteres területen. A vállalat a 2018-as évtől kezdődően évente több mint hatmillió rugót és stabilizátort gyárt majd, főként európai prémium autógyárak számára. A beruházás összege közel 11 milliárd forint, amellyel 2020-ig a thyssenkrupp 250 új munkahelyet teremt Debrecenben.

A thyssenkrupp hosszú távú együttműködésben gondolkodik Magyarországgal, és a jövőben itt gyártandó kiemelkedően fejlett termékekkel új know-how-t hozunk az országba - hangsúlyozta Marc de Bastos Eckstein, a thyssenkrupp Presta Hungary Kft. ügyvezetője a beruházás kapcsán.

A thyssenkrupp Presta Hungary a budapesti fejlesztőközponton kívül Győrben rendelkezik futómű gyárral, valamint Jászfényszarun zajlik egy több mint 30 milliárd forint értékű zöldmezős beruházás. Ennek eredményeként 2018-től elektromechanikus kormányrendszerek és hengerfejbe integrált vezérműtengelyek gyártását is hazánkba telepíti a német konszern. A vállalat 2016. november 25-én stratégiai együttműködési megállapodás kötött a magyar kormánnyal.