Csúcstechnológiájú fogaskerékgyárral bővít a Dana Győrben

Csúcstechnológiájú fogaskerékgyárral bővít a Dana Győrben

Bob Pyle, Szijjártó Péter és Ésik Róbert

A legújabb technológiát képviselő, 13 000 négyzetméteres gyártóegységet létesít Győrben az amerikai Dana vállalatcsoport. A beruházás eredményeként 200 új, magas hozzáadott értéket előállító munkahely jön létre. Az amerikai járműipari beszállító új európai fogaskerékgyárának alapkövét ma helyezték el Győrben.

Az 1904-ben alapított Dana mára 6 földrész 34 országában mintegy 27 000 munkavállalót alkalmaz, akik elkötelezettek amellett, hogy hosszú távra szóló értéket teremtsenek vevőiknek. A vállalat központja Maumee-ban, Ohióban található, amelyet 2017-ben pedig megválasztották a legjobb munkahelyek egyikének a Északnyugat-Ohio és Délkelet-Michigan vonatkozásában. 2016-ban a Dana több mint 5,8 milliárd dollár árbevételt termelt.

Bob Pyle, a Dana Light Vehicle Driveline Technologies elnöke és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter

Bob Pyle, a Dana Light Vehicle Driveline Technologies elnöke és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter

A 13 000 négyzetméteres gyártóegység a Dana regionális OEM partnereinek beszerzési igényeire kínál hatékony és rugalmas megoldást. A vállalat mintegy 46 millió eurót fektet új gyáregységének felépítésébe, az elemi fogaskerekek és ívelt kúpkerék hajtások termelése 2018 elején veszi kezdetét, és a várakozások szerint 2020-ra 200 magas hozzáadott értékű munkahelyet teremt.

Az új telephely a vállalat negyedik gyára lesz Győrben. A beruházás Magyarországon történő magvalósulásáról szóló döntésben jelentős szerepe volt a magyar kormány támogatásának, amely egyedi kormánydöntés keretében – a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) közreműködésével – támogatásban részesítette a Dana fejlesztését.

A termelés várhatóan 2018-ban indul

A termelés várhatóan 2018-ban indul

"Hálásak vagyunk azon támogatásért, melyet a HIPA és a kormányzat nyújtott számunkra a helyszín kiválasztása során. A Dana már több mint 10 éve működik Győrben, így tudjuk, hogy tapasztalt szakembereket találhatunk a régióban"

Bob Pyle, a Dana Light Vehicle Driveline Technologies elnöke.