Átfogó fejlesztés indul a HUNGERIT szentesi üzemében

Átfogó fejlesztés indul a HUNGERIT szentesi üzemében

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a beruházás bejelentésénA magyar családi tulajdonú HUNGERIT Baromfifeldolgozó és Élelmiszeripari Zrt. több mint 5 milliárd forint értékű beruházást valósít meg Szentesen, amely eredményeként 120 munkahely jön létre 2018 év végéig. A bővítés több, egymásra épülő és egymást erősítő projektelemből áll, amelyek épület- és technológia-fejlesztéseket egyaránt tartalmaznak, így többek között egy új panírozó üzem létrehozását, egy, az országban elsőként bevezetett combfiléző berendezés telepítését, valamint egy biológiai szennyvíztisztító létesítését.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a beruházás bejelentésén

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a beruházás bejelentésén
Az 1990-ben magyar, német és olasz befektetők által alapított HUNGERIT a szentesi baromi-feldolgozás évtizedes hagyományaira építve nem csak hazánkban, de Európa és a világ számos országában is ismert és elismert márkává fejlődött. A ma már magyar családi tulajdonú vállalat 2016-ban több mint 1600 főt foglalkoztatva, 47 milliárd forintot meghaladó árbevételt realizált, amivel a hazai baromfiipari ágazat egyik legnagyobb vállalkozása.

Az éves árbevétel 50-50 százalékban oszlik meg belföldi és külföldi értékesítés között. Az export több mint 30 országot érint, a feldolgozott termékek – többek között a Valdor termékcsalád – Európán kívül Ázsia, Amerika és Afrika számos országának polcain megtalálhatóak.

A most bejelentett 5,08 milliárd forint összértékű, 120 új munkahelyet létesítő fejlesztés eredményeként lehetőség nyílik a termelés és az export növelésére, a hatékonyság javítására és új termékek fejlesztésére. Bővül a vágási és feldolgozási kapacitás, új berendezések, hűtőtárolók, valamint egy biológia szennyvíztisztító rendszer üzembe helyezésére is sor kerül.

A beruházás egyik legfontosabb része egy új panírozó üzem létrehozása, melynek eredményeként a rendelkezésre álló kapacitás a jelenlegi másfélszeresére, évi mintegy 9000 tonnára bővül, ami a vállalat belföldi és külföldi piaci részesedését is pozitívan befolyásolhatja. Ez egy irányba mutat a kormányzat azon célkitűzéseivel, hogy emelkedjen az élelmiszeripari termékek feldolgozottsága, és magasabb legyen az exportált élelmiszerek aránya.

A beruházást a magyar kormány – a HIPA közreműködésével – egyedi kormánydöntéssel 1,78 milliárd forint támogatásban részesítette.