Átadták a Lufthansa Technik új repülőgép-mérnöki központját Budapesten

Átadták a Lufthansa Technik új repülőgép-mérnöki központját Budapesten

A Lufthansa Technik AG, Németország vezető repülőgép-karbantartó és mérnöki vállalata a meglévő légijármű-karbantartó tevékenysége mellett új repülőgép-mérnöki központtal bővítette magyarországi tevékenységét. Az 50 új, magas képzettséget igénylő repülőmérnöki munkahelyet teremtő Budapest-központú szolgáltató központ elsősorban a világ egyik legnépszerűbb keskenytörzsű, középtávú légi járműve, a Boeing 737 gépcsalád kiszolgálására épül, de további típusfüggetlen, általános támogatási tevékenységeket is végez. A HIPA menedzsment-tanácsadó szolgáltatásokat nyújtott a vállalat részére mind a beruházáshoz kötődő döntési folyamat, mind pedig a pozitív döntést követő kezdeti lépések során.

A Lufthansa Technik budapesti központjának megnyitójaA Lufthansa Technik több mint 15 éve van jelen Magyarországon, és fokozatosan kulcsszereplővé vált a repülőgép-karbantartás és -javítás területén a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A félszáz magasan képzett repülőmérnök Boeing 737 típushoz kapcsolódóan többek közt rendszermérnöki munkát, karbantartási programirányítást, és egyedi mérnöki feladatokat végez. A Lufthansa Technik AG emellett számos típusfüggetlen szolgáltatást is telepít az új központba, például repülőgép-hajtómű állapotfigyelést, a repülőgépek repülési és megbízhatósági adatainak gyűjtését, és műszaki dokumentációs szolgáltatást.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta:

„A kormány minden ipari beruházást támogat, és különösen örül az olyan beruházásoknak, mint a Lufthansa Technik új repülőgép-mérnöki központja, amelyek magasan képzett helyi mérnökök számára teremtenek munkahelyeket. Magyarország üdvözli a Lufthansa csoport jelenlétét és bővítését, és maximálisan nyitott a jövőbeni együttműködésre is."

A Lufthansa Technik budapesti központjának megnyitója

A Lufthansa Technik budapesti központjának megnyitója

„A projekt előkészítése során számos lehetséges európai helyszínt megvizsgáltunk, és ezek közül egyedül Budapest teljesítette a szigorú kiválasztási kritériumokat. A kiválóan képzett és motivált munkaerőnek, a jó infrastruktúrának, a helyszín jó megközelíthetőségének, és nem utolsó sorban a kiváló helyszíni támogatásnak köszönhetően gyakorlatilag egyértelmű volt, hogy a választásunk Budapestre esett."

– mondta Michael Lariviere, a Lufthansa Technik Aircraft rendszermérnöki és rendszermódosítási igazgatója.

„A Lufthansa Technik új repülőgép-mérnöki központjának megnyitása újabb jelentős lépés a Budapest Airport számára, a beruházás magas képzettséget igénylő munkahelyeket teremt a reptéren, és ezzel egyben a magyar gazdaságot is segíti. Büszkeséggel és örömmel tölt el bennünket a Lufthansa Technik fejlesztése, amely szélesíti a magyar reptér szolgáltatáskínálatát, és Budapestet még vonzóbb nemzetközi üzleti célponttá teszi" – tette hozzá.

– mondta Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója.