A thyssenkrupp a magyar kormány 72. stratégiai partnere

A thyssenkrupp a magyar kormány 72. stratégiai partnere

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a magyar kormány és a thyssenkrupp Presta. A megállapodást a vállalat részéről Marc de Bastos Eckstein ügyvezető igazgató, a magyar kormány képviseletében pedig Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter látta el kézjegyével. A német vállalat budapesti kompetencia központja elektromechanikus kormányrendszer-fejlesztései révén mára világszerte elismertté vált az autóiparban.

Marc de Bastos Eckstein és Szijjártó Péter az aláírás utánA thyssenkrupp céljai egy irányba mutatnak a magyar kormány célkitűzéseivel: magas hozzáadott értékű beruházásokat hajt végre Magyarországon, ezáltal több száz új munkahelyet teremt. Szintén fontos szempont, hogy a német ipari konszern egyre szélesebb körű kapcsolatot ápol a magyarországi felsőoktatási intézményekkel, többek között a BME-vel és az Óbudai Egyetemmel is. A vállalat hosszú távú befektetési stratégiájában fontos partnereként számít Magyarországra, ezért a következő években további beruházásokat is lehetségesnek tart hazánkban.

Marc de Bastos Eckstein és Szijjártó Péter aláírták a partnerségi megállapodást

Marc de Bastos Eckstein és Szijjártó Péter aláírták a partnerségi megállapodást
A thyssenkrupp 1999 óta folytat K+F tevékenységet Magyarországon, a jelenleg 500 fős budapesti elektronikai és szoftverfejlesztési kompetencia központjában foglalkoztatott kreatív magyar mérnökcsapatot szakmájában a világ egyik legjobbjaként tartják számon. A szakértők jelenleg is olyan jövőbemutató fejlesztéseken dolgoznak, mint például az önvezető autók rendszerei.

A magyar központ által fejlesztett önvezető autót és a legújabb elektromechanikus „okos" kormányrendszereit idén szeptemberben mutatta be a thyssenkrupp budapesti E/E (elektromos és elektronikus) fejlesztőközpontja. Az E/E központ kiemelt jelentőségű a magyar gazdaság számára, hiszen az ehhez hasonló high-tech fejlesztések a leginkább jövőbemutató technológiát képviselik a járműiparon belül. A Budapesten fejlesztett kormányrendszerek csak 10-15 év múlva kerülnek utcai autókba, addig folyamatosan tesztelik a technológiát.

A thyssenkrupp Presta Hungary a budapesti fejlesztőközponton kívül Győrben rendelkezik futómű gyárral, valamint Jászfényszarun zajlik egy több mint 30 milliárd forint értékű zöldmezős beruházás. Ennek eredményeként 2017-től elektromechanikus kormányrendszerek és hengerfejbe integrált vezérműtengelyek gyártását is hazánkba telepíti a német konszern.