A Samsung SDI elektromos autókhoz épít akkumulátorgyárat Gödön

A Samsung SDI elektromos autókhoz épít akkumulátorgyárat Gödön

Samsung SDI akkumulátorgyár, Jeong SehWoong - Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter

A dél-koreai elektronikai óriásvállalat Magyarországot választotta legújabb akkumulátorgyártó üzemének helyszínéül. Az új gyártóegység a Samsung SDI globális termelési struktúrájának harmadik pillére lesz a koreai Ulsanban és a kínai Xianban található egységekkel kiegészülve. A 400 milliárd koreai won (közel 100 milliárd forint) értékű beruházás eredményeként 2018 második felében kezdődhet meg az évi 50 000 darab, tisztán elektromos járművekhez készülő akkumulátorok előállítása. Magyarország ideális helyszín az európai autógyárak igényeinek gyors kielégítésére, növelve a logisztikai versenyképességet és megközelíthetőséget.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Jeong SehWoong, a Samsung akkumulátorgyártó üzletágának (SDI) alelnöke bejelentette, hogy a vállalat gödi üzemét választja európai akkumulátor-előállításának helyszínéül. A gödi gyárban korábban plazmatévék képernyőpaneleit állították elő, és a meglévő üzemi infrastruktúra nagy része hasznosítható.

Az új magyarországi egység lehetővé teszi a vállalat számára a logisztikai költségek jelentős csökkentését, így azonnal reagálhat az ügyfelek igényeire, mivel az európai autógyárak gyártóbázisai Közép- és Kelet-Európában összpontosulnak. Emellett a vállalat versenyelőnyre tesz szert az akkumulátoriparban azáltal, hogy integrált rendszert alakít ki, ezzel szinergiát teremtve az ausztriai SDI BS (Battery Systems) üzemmel, amelyet az elmúlt évben vásárolt fel gyártóbázisaként.

Samsung SDI akkumulátorgyár, Jeong SehWoong

Samsung SDI akkumulátorgyár, Jeong SehWoong

„A magyarországi üzem felépítésének megkezdésével egy globális háromszög termelési struktúrát tudunk létrehozni az elektromos járművek akkumulátorai tekintetében. Az SDI BS gyárral kialakítandó szinergia révén sokkal jobb minőségű szolgáltatásokat tudunk kínálni az európai ügyfeleknek" – mondta Jeong SehWoong SDI alelnök, az Automotive & ESS Business Division vezetője.