Innovatív takarmányüzemmel bővít Magyarországon a Claessens csoport - VIDEÓRIPORT

Innovatív takarmányüzemmel bővít Magyarországon a Claessens csoport - VIDEÓRIPORT

2019. 09. 16.

Innovatív takarmányüzemmel bővít Magyarországon a Claessens csoport

A magyar tulajdonú Claessens csoporthoz tartozó TBZ Táp új takarmányüzemet létesít Böhönyén. A 10 millió euró értékű beruházás a csoport jelentős sertés- és szarvasmarha-állományának minőségi takarmányozását célozza, ennek érdekében innovatív technológiával, a szokásos száraz táp helyett nedvesen roppantott kukoricát kevernek a többi alapanyaghoz.

A Claessens Group története 1995-ben kezdődött a Dél-Somogyi Állami Gazdaság utódvállalatának felvásárlásával. A holland Claessens családban hagyománynak számított a gazdálkodás, amely tevékenységet Magyarországon is folytatva, létrehozták Somogy megye legnagyobb állattartó vállalkozását. A mára már közel 200 főt foglalkoztató cégcsoport Nagyatád és környéke egyik legjelentősebb munkaadójává fejlődött.

A Claessens - az elérhető legmodernebb technológiát alkalmazó infrastruktúrával - elsősorban sertés- és szarvasmarha tenyésztéssel foglalkozik, a növénytermesztés kizárólag a saját állatállomány takarmányozására történik. A magyar vállalat jelentőségét jól mutatja, hogy a Magyarországon született malacok több mint 5%-a a Claessens csoportnál nevelkedik.

A mostani bejelentésben érintett leányvállalat, a növénytermesztéssel foglalkozó TBZ Táp 50 új munkahelyet teremtő takarmánygyártó üzemet létesít. A fejlesztés különlegessége, hogy nem száraz táp, hanem kombájn-nyers, nedvesen roppantott kukoricát kevernek a többi alapanyaghoz. Ez az innovatív technológia Magyarországon is egyedülállónak számít, hiszen ilyen savanyított módszerrel előállított nedves kukorica feldolgozására hazánkban még nincs példa.

A teljes hazai élelmiszeriparról elmondható, hogy dinamikusan fejlődik és erősödik, amit jól mutat, hogy a termelési érték az elmúlt években folyamatosan emelkedett, így 2018-ban meghaladta a 3200 milliárd forintot, ami mintegy 7%-os növekedést jelent 2017-hez viszonyítva.

A fejlődés ütemének fenntartásához a hazai mezőgazdasági és élelmiszeripari szereplőknek minél előbb alkalmazniuk kell a legkorszerűbb tudást, a modern technológiát, köztük a digitalizáció által kínált megoldásokat. Ebben segít a közelmúltban elkészült Magyarország Digitális agrárstratégiája, amely 2019-2022-ig fogalmazza meg az agrárgazdaság digitalizációjához szükséges lépéseket.

Iparági cikkek

N
Dél-Korea vezető élelmiszeripari vállalata Dunavarsányban hozza létre első kelet-közép-európai termelőegységét

Magyarország mellett tette le a voksát dél-koreai élelmiszeripari óriás, a CJ Foods. A globális szinten alap élelmiszereket, előételeket, fagyasztott és hűtött készételeket gyártó és forgalmazó vállalat első kelet-közép-európai termelőegységét Dunavarsányban hoz...

2024. 11. 20.

Élelmiszeripar #Élelmiszeripar #Feldolgozott élelmiszer #CJ Foods #Dunavarsány #80 millió euró #200 ÚJ munkahely
N
Esztergomi bázisát bővítve terjeszkedik Európában az első számú thai instant tészta gyártó

Európai terjeszkedését megalapozva külön fűszergyártó üzemmel, és új gépsorokkal erősíti esztergomi operációját egy több mint 45 millió eurós beruházással az instant tészták piacának egyik legnagyobb szereplője, a Thai President Foods.

2024. 09. 13.

Élelmiszeripar #Élelmiszeripar #Thai President Foods (Hungary) Kft. #45,3 millió euró #Esztergom #Kapacitásbővítés #Feldolgozott élelmiszer
N
Elkészült a HELL Energy komplex kapacitásbővítő beruházása

Átadták hazánk vezető energiaital, jegeskávé és jegestea gyártója, a HELL ENERGY Magyarország Kft. komplex kapacitásbővítő beruházását. A szikszói üzemben, a 228 millió euró összértékű fejlesztésnek hála a vállalat ezentúl éves szinten akár 4 milliárd darab ital...

2024. 05. 24.

Élelmiszeripar #Élelmiszeripar #240 ÚJ munkahely #HELL ENERGY #228 millió euró #Szikszó #Kapacitásbővítés