A Hoffmann Neopac megduplázza fogkrém tubusgyártó kapacitását Debrecenben - VIDEÓRIPORT
HIPA

A Hoffmann Neopac megduplázza fogkrém tubusgyártó kapacitását Debrecenben - VIDEÓRIPORT

2021. 09. 13.

Neopac

A tubus csomagolóanyagokat gyártó Hoffmann Neopac megduplázza debreceni fogkrém tubusgyártó kapacitását. A projekt keretében két új gyártósort telepítenek, mely gépek saját szabadalom által gyártott egyedi technológiát képviselnek. Ezekkel a vállalat kizárólagos beszállítóként gyárt - prémium fogászati kulcsvevőinek - fogkrémtubusokat. A beruházás által a Neopac fogkrém tubusgyártó kapacitása évi 180 millió darabról fokozatosan évi 360 millió tubusra nő. A termékek 100%-ban exportra készülnek. A beruházás összértéke közel 6,5 milliárd forint. A fejlesztésnek köszönhetően 25 új munkahely jön létre.

A Hoffmann Neopac egy világszinten aktív svájci családi vállalkozás. Vezető csomagolóanyagszállítóként magas minőségű tubusokat gyártanak a gyógyszeripar, kozmetikaipar és fogászat számára - valamint dekoratív fémdobozokat a dohányipar, édességipar, egyéb élelmiszeripari és nem élelmiszeripar szektorok számára. A vállalat üzemei megtalálhatóak Hollandiában, Magyarországon, Svájcban, az Egyesült Államokban és Indiában.

A debreceni gyárban a vállalat egy közismert prémium fogászati termékcsalád tubusait állítja elő. A beruházás során a már meglévő 2 automata, nagy sebességű gyártósor mellé 2 új gépsort telepítenek, ezzel megduplázva a jelenlegi kapacitást, így a jövőben összesen évi 360 millió termékkel tudják ellátni kulcs vevőiket. A négy gyártósor maximális kapacitással percenként közel 1000 darab terméket fog gyártani, folyamatos műszakban szinte az év minden napján.

A beruházás során az első gyártósort már sikeresen elindította a Neopac. A második gyártósort a tervek szerint 2022 év elején indítja el a vállalat.